17-02-2021

Welkom

op de website van de

Molse Fondclub

Laatste Info

BELANGRIJK

RINGENLIJST 2021 KLIK HIER

Beste leden  van VZW DE VLUGGE VLIEGER /MOLSE FONDCLUB

Laatste nieuws over Duivenverkoop , nieuw uitmaakprogramma , chippen enz..

Nu de jonge duiven hun eerste toertjes beginnen maken rond het hok , en we  van de KBDB hebben vernomen dat de vluchten vanuit Frankrijk en Spanje kunnen doorgaan , is het alleen nog wachten tot ook voor ons het licht eindelijk op groen word gezet om terug met ons normale leven en de duivenvluchten te kunnen starten .

Onze EXCLUSIEVE DUIVENVERKOOP zal  doorgaan via TOPPIGEONS

van  10 tot 24 MAART .

Deze verkoop kan jammer genoeg niet doorgaan met de Planet Brothers in Engeland . De quarantaine- corona- Brexitmaatregelen hebben in Engeland het normale leven serieus geblokkeerd en laten niet meer toe om de verkoop te organiseren. Maar na overleg hebben we besloten om de verkoop via TOPPIGEONS te, laten doorgaan. Hierbij bedanken  we alvast  onze 15 leden die  nu al spontaan een duif hebben geschonken maar rekenen ook nog op onze andere leden om nog een schenking te doen voor 22 FEBRUARI.

Aan iedereen die een duif schenkt vragen we om VOOR 25 FEBRUARI een STAMKAART en of FOTO of andere info door te mailen naar carloberghmans@hotmail.com of gewoon effe te bellen 0499/239982.

Als je nu nog geen jonge duif hebt is dat geen probleem , dan schenk je een bon voor jonge duif uit een bepaald koppel waar je ons nu al de stamkaart van bezorgt. Op deze manier kan je ook je beste duifjes even in de picture zetten.

De koper van de duif zal na de betaling een bericht krijgen om de duif af te halen bij de schenker. We hopen samen met alle schenkers dat deze verkoop een succes word en op deze manier een  steun is om onze /jullie club verder uit te bouwen conform de huidige en toekomstige modernisering en digitalisering die moet  leiden tot een  vlottere en sportievere manier van het beoefenen van onze leuke hobby.

Ondertussen hebben wij als bestuur niet stilgezeten en zijn al volop  bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen .

We zijn nu begonnen met het aankopen  en installeren  van het nationale uitmaakprogramma van Datatechnology ,dat vorig jaar in samenwerking met Bricon,  de uitmaak en uitslagen van alle nationale en internationale vluchten heeft gemaakt voor de KBDB.

Ook bij Bricon zijn ze volop bezig met vernieuwing een voorbeeld en meer uitleg over “BRICON  P.A.S”  kan je lezen op hun website en PIPA.

Wat betreft het chippen van de duiven vragen we nu al om je koppellijsten in orde te maken zodat we in de loop van Maart de lijst voor oude duiven al kunnen in orde maken in het koppelprogramma en jullie klokken. Als ons lokaal tijdig open mag maken we afspraken in het lokaal en anders zal het individueel gebeuren na telefonisch afspraak , meer informatie volgt nog via een bericht.

Test alvast tijdig je elektronisch systeem zodat je bij de eerste vlucht niet met defect materiaal aan de start komt. 

Zorg dat je inentingslijsten in orde zijn bij je eerste (opleer)vlucht.

Het programmaboekje zal in de loop van Maart worden  gemaakt van zodra we alle definitieve informatie i.v.m vluchten en kampioenschappen is gekend.

Het betalen van de lidgelden is mogelijk vanaf de dag dat  het lokaal open mag en je aan je eerste vlucht deelneemt.

De ringenlijsten zijn beschikbaar op onze website , krijg je een verloren duifje binnen contacteer zeker de eigenaar want er zijn nu al een massa jonge duiven verloren en gepakt door de roofvogel en dat zal er de volgende weken niet op verbeteren.

Het bestuur en helpers staat steeds ter jullie beschikking, en voor vragen en info kan je steeds terecht bij de voorzitter Jan Van Gompel 0495/204515 .

Bedankt en succes  het bestuur van de Molse Fondclub


 

28-01-2021 Mededeling ter attentie van de liefhebbers aangaande de ophokplicht

Zoals gisteren medegedeeld naar aanleiding van ons onderhoud met het FAVV, werden versoepelingen op de ophokplicht bekomen. Er werd een stappenplan uitgewerkt in functie van de belangrijkheid en de hoogdringendheid voor wat betreft het welzijn van onze duifjes.

Vanaf wanneer?

  • Vanaf 01/02/2021: mogen de JONGE DUIVEN worden uitgelaten op het hok

 

  • Vanaf medio februari is het de beurt onze JAARSE en OUDE DUIVEN

 

  • Vanaf 01/03/2021: kunnen de duiven worden opgeleerd op korte afstand

Deze maatregelen werden genomen op voorwaarde evenwel dat de problematiek qua vogelgriepuitbraken stabiel blijft. Voor het opleren van de duiven dient eveneens rekening te worden gehouden met de evolutie van de covid-19 pandemie en dit vooral met problematiek van de “essentiële verplaatsingen”.

 

Gelieve eveneens te noteren dat het FAVV erop heeft gedrukt dat deze uitzondering (opheffing van de ophokplicht) ENKEL en UITSLUITEND geldt voor de reisduiven maar NIET voor het ander pluimvee in het bezit van onze liefhebbers, hetgeen correct dient afgeschermd te worden en te blijven volgens de voorwaarden gesteld door het FAVV (zie website van het FAVV). Wij verzoeken onze liefhebbers dan ook met aandrang de door het FAVV gestelde voorwaarde strikt te respecteren.

 

Wij, als KBDB, zullen op de strikte naleving van deze maatregelen toezien!

Het is in het belang van eenieder!

 

Op naar een schitterend sportseizoen
De nationale voorzitter,
Pascal Bodengien.

 

 

 

 

Logo sponsorgroep.jpg

Van de Weyer Carlo

Contact  vandeweyer.carlo@telenet.be 

Tel          0496723635

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now